Ομοιοπαθητική και Βιοσυντονισμός

Πολλές φορές ακούγονται σχόλια από ανθρώπους που έχουν κάνει Ομοιοπαθητική, ότι πήγαν στον τάδε και τους μέτρησε με κάποιο μηχάνημα για να τους βρει ποιο ομοιοπαθητικό ίαμα τους ταιριάζει. Άλλοι πιστεύουν ότι οι Ομοιοπαθητικοί πρέπει να έχουν κάποιο μηχάνημα υποχρεωτικά, ώστε να γίνει πιο καλή ανάλυση.

Σαν Σύλλογος Ομοιοπαθητικών Ελλάδος σας ενημερώνουμε ότι η Ομοιοπαθητική δεν ασκείται από μηχανήματα, ούτε έχει σχέση. Τα μηχανήματα βιοσυντονισμού αποτελούν μια διαφορετική μέθοδο και δεν πρέπει να τα μπερδεύουμε με την σωστή θεραπεία της Ομοιοπαθητικής. Είναι υποχρέωση από τον θεραπευτή να ενημερώσει τον ασθενή ότι αποτελεί ένα ξεχωριστό σύστημα από την Ομοιοπαθητική και μόνο εφόσον ο πελάτης ενημερωθεί σωστά και με την συναίνεση του θα μπορεί να προχωρήσει σε οποιαδήποτε μέτρηση.

Τα μέλη του συλλόγου μας ασκούν την Ομοιοπαθητική όπως αρμόζει σε άτομο που ασκεί λειτούργημα, δηλαδή με επαγγελματισμό, ευσυνειδησία, αγάπη, κατανόηση, σεβασμό προς τον κάθε άνθρωπο ξεχωριστά, πάντα στα πλαίσια του Κώδικα Δεοντολογίας του ΣΟΕ.

Οι ασθενείς που αναζητούν έναν πιστοποιημένο Ομοιοπαθητικό, θα πρέπει να ζητούν την βεβαίωση που παρέχει ο ΣΟΕ στα μέλη του (ανανεωμένη ανά έτος) ή να απευθύνονται απευθείας τον ΣΟΕ, στο e-mail info@homeopathy-greece.gr


Θα πρέπει πάντα να αναζητάτε Ομοιοπαθητικούς που είναι μέλη του ΣΟΕ.